Zon, zee en kitesurfen!
Door: Marion
Blijf op de hoogte en volg Marion
17 December 2007 | Nieuw Zeeland, Auckland
Dinsdag moest ik Aukje weer naar t vliegveld brengen.. :( Was ECHT niet leuk want we hadden het juist zoooo gezellie saampjes!! Maar het was niet anders, we moesten dinsdag ochtend toch echt weer de bus pakken naar Auckland Airport. Daar hebben we eerst even lekker gemact en daarna als goeie Nieuw Zeelandse afsluiting nog even een echte moccachino gedronken! En toen kwam toch echt weer dat moment, bij de douane.. Het blijft raar.. Gelukkig hoefde ik Aukje niet zo heel lang meer te missen, t was toen nog maar 6 weekjes (nu inmiddels nog maar 5!) en dan kunnen we weer in ons stamcafe gewone hollandse koffie drinken! ;) Maargoed, het afscheid was in ieder geval weer zwaar. Vooral toen ik weer in m'n stille veel te lege studiootje kwam.. Gelukkig is ze inmiddels weer veilig op Nederlandse bodem en ik ben weer gewent aan m'n lege studiootje - die eigenlijk helemaal niet zo leeg is. :P
Die avond had ik gelukkig een kerstfeestje van het Stamford Plaza. Was best gezellig en ff een goeie afleiding! lekker wat wijntjes gedronken met collega's, wat gegeten, en naar een iets te houterige buikdanseres gekeken.. :P maar het was gezellig! Woensdag avond hadden we ook een kerstfeestje, van sky city hotel. Dat was nog beter dan die avond er voor! Het was buiten op een dakterras, er was wijn, een overvloed in eten, zon, een super leuk bandje, en aan t eind... Aardbeien met chocola! :D Ja die kerstfeestjes in de zomer, kan er misschien toch nog aan wennen zo ;)
Donderdag weer lekker met Marientje naar Sylvia Park geweest, onze nagels er af laten halen en onze eigen nagels weer mooi bij laten werken! Heerlijk :D Daarna nog lekker gewinkelt in Sylvia Park, en als traditie - houden we er vanaf nu als traditie in :P - na de nagelstudio naar de mac! We waren allebei eigenlijk zoo moe dat er geen zinnig woord meer uitkwam en we uiteindelijk rollend van het lachen met wat cola voor Marina's GROTE dorst!!! (muahahahha) in de auto zaten! :P Ja was leuk! hahaha en hebben uiteindelijk besloten dat we ooit nog is acheruit (als in achteruit ja) door de mac-drive gaan, juist, daar moest je bij zijn. :P
Zo, nu weer even iets anders. Vrijdag om 4uur 's middags ofzo vraagt Nicole ineens wat ik dit weekend ga doen.. Ja, niet zo veel waarschijnlijk, Marina is 4-5 dagen in Melbourne (voor een kerst feestje van d'r werk! Moet ik nog meer zeggen..?!) dus zal niet heel veel interessants worden. Nou heb je dan zin om mee te gaan kitesurfen? Nou, dat klinkt toch wel leuk..! :D Dus ik zou er even over denken en ze die avond smsen wat t ging worden.
Die avond met Inken en Tammy (een vriendin van Inken) naar een verjaardag van iemand geweest in een cafetje. Was best gezellie! Wat wijntjes gedronken en lekker gebabbelt met Tammy, was leuk! Heb daar ook maar besloten om de volgende dag mee te gaan naar Whangarei.. Dus niet te laat naar huis gegaan, want de volgende dag stonden Nicole en Eddie om 8uur voor de deur..!
Dus 's ochtends vroeg op, en op naar t noorden, naar Whangarei. Daar wonen Sue en Dave bij wie we zouden blijven slapen. Dave maakt kite boards en Sue is nationaal kampioen van Nieuw Zeeland met kitesurfen! Zij wilde me dan ook graag lessen geven in kitesurfen! Dus na 2uur rijden aangekomen bij Sue en Dave en daar onze spullen gedropped, en op naar t strand! Daar mocht ik beginnen met oefenen met de trainer kite, zoals ik al eerder had gedaan met Nicole en Eddie. Daarna zou ik les krijgen. Omdat de wind in de loop van de dag was gedraaid hebben we rond 5uur de spullen weer ingepakt, zijn we wat gaan eten, en daarna op een ander strand al de spullen weer uitgepakt! Daar ging t dan gebeuren! Ik in t wetsuit gehesen, en met een sexy helm op naar t strand. Daar heeft Sue me eerst alles uitgelegd over de kite - ja, nu voor t eerst met een echte grote kite, en we gingen meteen t water in..! - en hoe je al de lijnen moest neerleggen en vast moet maken. Daarna is Sue met de kite t water ingelopen, en daar kreeg ik m vast. Oeeeh, spannend..! Wat had dat ding een kracht! Dus na wat gevoel te hebben gekregen van hoe die kite werkt mocht ik gaan bodydraggen, dus achter de kite door t water slepen! Een beetje proberen en ineens whieeeeee daar ging ik! :D Suuuuper was dat! Daarna weer de andere kant op, en weer de andere kant, en toen boem, crash! De kite lag plat. Ach, dat is een kwestie van oefenen. Ging toch best netjes voor een eerste keer :D Nadat de wind niet meer echt genoeg kracht had om de kite omhoog te houden zijn we in gaan pakken en naar Sue en Dave gereden. Wilde alleen nog maar m'n bed in, je kent t gevoel wel na een dag wintersporten? Nou zo dus.. je bent gebroken, onder de blauwe plekken en schrammen, spierpijn, en verbrand, maar t voelt heeerlijk! :D Heb die nacht dan ook geslapen als een roosje! :P
De volgende dag gingen we naar een ander strand. Sue vond dat t zo goed ging dat ik wel, tijdens dat zij iemand anders les ging geven, allen met de kite t water op mocht. WAT?! alleen?! Dat was toch wel een beetje eng, dalijk sleept die kite me mee de lucht in..! :P Maargoed, vol goeie moed ging t proberen. Dit keer zelf met de kite t water in gelopen, op de juiste plek gaan staan, en weer body draggen..! Ging super! :D Heerlijk gevoel! Kon niet wachten om op t board te staan! Nadat ik naar de andere kant van t water was gesleept moest ik weer terug lopen.. dat duurde wat langer dan t draggen natuurlijk :P Dus na 2uurtjes was ik best wel moe en dacht, ik wacht wel op t strand tot Sue klaar is met les geven.. Maar helaas.. Tegen die tijd was er te weinig wind en had ik geen kans meer om op t board te lessen.. :( Maar dan nog was t super..! :D Ga dit zeeeeeker vaker doen! T is net zo verslavend als wintersport ;) Lukt t niet meer om hier die laatste les te nemen, dan ga ik dat zeker in nederland doen! :D
Zo.. Hoop dat jullie t een beetje konden volgen want heb t idee dat ik alles door elkaar heb verteld, maar anders vertel ik t over 5 weekjes wel persoonlijk, want dan zit ik alweer in t koude Nederland..!!
Dus, ik zou zeggen tot snel..! En dan ga ik hier nog even heerlijk van de zomer genieten voor zolang ik hier nog zit. Al heb ik nu ook echt wel weer zin om naar huis te komen hoor..! :D Het is een beetje dubbel.. Maargoed, eerst nog maar is goed genieten hier, die zondag 20 januari komt vanzelf..! ;)
Ohja, en paps en mams zijn hier over een weekje!! Heb ik ook echt super veel zin in..! De tijd vliegt echt!! hahaha
Nou, daaag lieve mensen thuis :D Tot m'n volgende berichtje maar weer!
Liefs en dikke knuffel kitesurfende kiwi :D
17 December 2007 - 09:28
Mams:
Hier waarschijnlijk m'n laatste berichtje. Want over 6 dagen vertrekken we al naar jouw toe! en als we terug zijn arriveer jij alweer na 9 dagen! :) Maar wat beleef je toch een super avontuurlijk dingen zeg.
We hebben er super veel zin in om naar je toe te gaan.Wat zal ik je knuffelen zeg op dat vliegveld! En dan alles bezoeken wat je voor ons geregeld heb. We tellen de dagen af.Dus tot snel voor ons LIVE contact. liefs, dikke knuffel, mams. -
17 December 2007 - 11:52
Klasyn:
Hey Marion, je bent hard bezig om all-round sportvrouw van het jaar te worden, zeg! Dat raften zag er ook al zo spectaculair uit. (maar ja wat wil je, als iedereen met kanoën in Zuid-Frankrijk,minimaal 1 keer omgaat, en jij helemaal niet!) Bij ons staat weekend momenteel gelijkaan (=)Marions avonturen lezen. Hoe moet dat nu over 6 weken? Ik denk dat je je persoonlijke column in een landelijk dagblad moet beginnen;-) Bij ons alles OK. We goeiemoggelen en transploften hier nog wel lekker door. Trouwens; ik ben nog steeds stik-nieuwsgierig naar zo'n mochacino! Probeer daar eens een recept van te vinden! HOHOHO vanuit HOlland. -
17 December 2007 - 14:55
Lulu:
Jaaaa en toen kwam ik jou weer lastigvallen met mijn berichtje! :D Supersupersuper stoer ziet het eruit zeg! Ik was jouw berichtje aan het lezen, en mn mams kwam erbij staan. Ik zeg: "Whaha, houterige buikdanseres!" "Ja!" zegt me moeder, "Zoals in carcasconne die zoutzak!" Die vond ik eigenlijk wel goed :D
Ik had vrijdag trouwens kerstgala van school! Was heel leuk! In de Nieuwe Doelen! Heeeeeeeuuul koud buiten met wachten in zo'n jurkje! Maar was wel super super super leuk :D
Nou Lulina, zometeen Josti en je mams op bezoek voor 3 weekjes, en dan is het bijna alweer voorbij! Geniet er nog lekker van, want ik kan niet wachten tot je er weer bent! Natuurlijk gun ik je daar heel veel plezier :D
HHHHHHHHHHGLH! -
17 December 2007 - 16:42
Ragna:
Hai!! je kent mij niet maar ik kreeg je website van Laura Drauschke (NHTV). Ik vlieg 31 december ook naar Nieuw Zeeland, waar ik op 2 januari in Auckland aankom!! Ik blijf een paar dagen en vlieg dan door naar Abel Tasman park waar ik stage ga lopen. Nu ben ik op zoek naar een leuk hostel, en dacht misschien heb jij wel tips :)
Je site ziet er tof uit trouwens!! En als ik de foto's zie krijg ik echt de kriebels. Ik kan gewoon niet geloven dat ik ga! haha
Groetjes Ragna -
17 December 2007 - 19:43
Ragna:
email adress is ook wel handig he
4ragna@gmx.net -
19 December 2007 - 18:39
Marielle Van Kekerix:
hee marion
nou nog heel even en dan komen je ouders al weer wat vlieg de tijd toch snel. who dat kite surfen kan je hier in holland nog niet doen als je terug kom in de winter. ben jij straks al lekker bruin als we gaan skien en wij nog helemaal wit :-( naja is niks aan te doen hey.
hey en en ik moet voor school een sectorwerkstuk maken dit doe ik over toeristme/recratie. hiervoor moet in een intervieuw houden met iemand die de opleiding volgt of in dit vak werkt.als ik dit intervieuw met jou mag doen,want jij heb nou zoveel ervaring. je moeder zei dat je een e-mail adres op het bedrijf had zou ik dit mogen hebben om jou te e-mailen voor deze vragen. als je het wil en er tijd voor heb.
goeie feestdagen en een gezellige jaarwisseling
liefs marielle -
19 December 2007 - 19:55
Marion:
He marielle :D
De tijd vliegt hier zeker! Echt niet normaal..! Over iets meer als 4 weekjes zit ik zelf al in t vliegtuig..!! Heb er wel super veel zin in hoor dat mn ouders komen :D
Maar natuurlijk wil ik dat doen! Stuur de vragen maar op en ik beantwoord ze wel (email is marion@landmark.co.nz). Als je nog andere informatie nodig hebt voor je werkstuk mag je gerust mailen hoor :)
Jij ook alvast fijne kerst&een gelukkig nieuwjaar! En tot snel! ;) (heb stiekem ook al wel zin in de wintersport.. haha)
Xxxx marion -
23 December 2007 - 06:17
De Overduintjes:
Ha die marion nou je hebt je weer goed vermaakt daar in het verre zuiden,weer een hobby er bij gekregen dat kitesurfen, komt aardig op je spierenbundel aan lijkt ons. Op dit moment zijn je ouders bijna startklaar om naar je toe te komen nou geniet er maar lekker van je zal best een mooi progamma voor die oudjes in elkaar gedraaid hebben. Voor ons was het vrijdag een prachtig dag met de briuiloft wel voor Diana een beetje koud -3 graden maar ze is er goed doorheen gerold en ze zagen er allebei prachtig uit. Je mams heeft voor jou Diana een rondje laten draaien zodat de jurk van alle kanten op de foto staat. s'Avonds een geweldig feest met een dj en een, wat jij zo mooi vind, een SAXOFONIST. Nou daar kreeg je soms kippevel van zoals die man kon spelen. Ik heb begrepen als je met je studie klaar bent je ook op les wil nou met dit soort muziek klonk het prachtig. De rest mogen je ouders vertellen die zullen wel genoeg te babbelen hebben en er zal wel genoeg beeldmateriaal meekomen voor je de groetjes en een fijne dagen met je ouders groetjes van ons allemaal. -
23 December 2007 - 17:57
Bobski:
merry christmas and a happy new year, kuiken!!! -
24 December 2007 - 11:07
Jantine:
hee marion
alles gaat goed hier en met boomer ook
hij vind het geloof ik wel leuk
en met jou ook alles goed.
wel leuk dat kitesurven
hij eet ook goed en is erg rustig. -
24 December 2007 - 14:29
Henk Van S.:
Hoi Marion,
Goede kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!
Groet, Henk -
25 December 2007 - 20:56
Lulu:
Wel mijn lulina-nicht heeeele fijne kerstdagen wensen daar in het zonnige nieuwzeeland met josti en je mams! -
26 December 2007 - 15:52
Elnet:
Hey Marion,
Ik had een tijdje niet op je site gekeken.!!Tjonge wat heb je weer allemaal beleeft zeg en inderdaad zo sportief allemaal!. Echt gaaf man!
Ben wel jaloers daarop het ziet er allemaal zo geweldig spectaculair uit! Daar hou ik wel van!
Ik hoop dat je op het moment aan het genieten ben van je ouders. Luxe hoor dat al je dierbare zomaar langskomen alsof het niets is! Een hele fijne tijd daar en de groetjes alllemaal van ons!
Joop, Elnet en de kidzzzzzzzzzzzzz. -
27 December 2007 - 12:44
Marleen:
Hallo moppie!
Ik wilde jou een kerstkaartje sturen, maar dat is ni helemaal goed gegaan :-( Ik helemaal netjes geschreven enzo en toen in mijn tas gedaan. Vervolgens ben ik mijn tas met de kaart er in kwijt geraakt... NOU ZEG!! Dus dan maar zo,
Ik hoop dat je een hele leuke kerst hebt gehad met je ouders en wens je een leuke en gezellig en spectaculaire jaarwisseling. Zal wel raar zijn om het dit jaar zonder jou te doen, maar we gaan ons best doen ;-)
Tot snel!!
XXXss -
31 December 2007 - 05:17
De Overduintjes:
Ik had bij het eerste reisverslag dit bericht geplaats maar kwam er snel achter. Luitjes daar aan de overkant gaat alles goed daar? Een fijne jaarwisseling en al het goede voor het nieuwe jaar tot horens.
Groetjes uit Nieuwgein -
31 December 2007 - 10:53
Lulu:
Het is nu 11:55 hier in Nederland, maar bij jullie al bijna 12 uur 's avonds!
Daarom een gelukkig nieuwjaar voor jullie allemaal
HHHHHHGLH! -
04 Januari 2008 - 14:01
Goeitjes:
Hoi Marion,
Nog een gelukkig nieuwjaar.
Geniet nog even lekker van je ouders en we hopen je gauw weer te zien.
Groetjes en liefs,
Goeitjes -
04 Januari 2008 - 18:37
Bobski:
haha kuiken i just watched pictures from poland. soo leuk!
hope you are having fun in the south! knutscha! -
08 Januari 2008 - 14:17
De Kekerixies:
Hallo allemaal,
De vakantie zit er bijna op voor jullie we zijn echt benieuwd naar jullie verhalen. Marion nog 2 leuke weken en succes met het afsluiten van alles.Jos en Catrien we wensen jullie een goede reis en snel tot ziens.
groetjes de Kekerixies. -
08 Januari 2008 - 21:22
Marina:
Yow Dude....ik heb DORST! niet te geloven wat een dorst ik heb!