Alweer 1 maand vanuit NZ..!!!
Door: Marion
Blijf op de hoogte en volg Marion
23 September 2007 | Nieuw Zeeland, Auckland
Na het tripje naar het noorden van vorig weekend wordt het steeds gezelliger met m'n collegaatje Inken (bij het vorige bericht samen met mij om die boom heen hangent! :P ) We gaan in de pauze vaak samen de stad in, wat winkelen of brownies eten! ;) Gisteren ben ik met haar naar een vriendin van dr geweest, die woont vlak bij t strand! :D Dus hebben eerst bij haar thuis wat geluncht en daarna aan t strand koffie gedronken (het was echt super lekker weer!!) Daarna zijn we met de auto een beetje door Auckland gereden en gestopt op van die uitkijk plekjes, echt super mooi uitzicht op de stad van Auckland! De foto's staan hieronder! 's Avonds ben ik met hun en nog wat vrienden van Inken de stad in geweest.. m'n eerste avond Auckland :D en dat beviel wel! ;) Op wat drama onderling na was het erg gezellig! Ze kennen hier alleen het concept van samen-uit-samen-thuis niet echt.. Dat had ik vorig weekend al gemerkt, maar nu weet ik het zeker! Dus dat veroorzaakte de nodige drama tussen Inken en haar vriendinnen.. maar als nuchtere nederlander laat ik mn avond daar niet door verpesten! ;) Uiteindelijk zijn we van de ene naar de andere bar gestruind (entree betalen? Doen ze hier niet aan!!) en heb zo een beetje ontdekt waar ik het wel naar mn zin zal hebben de komende weken! Er zijn echt heel veel verschillende barretjes, dus voor iedereen is er wel wat! Het is ook echt tot 5uur 's nachts nog druk op straat, dat is zo leuk aan een grote stad! :D en ik woon gelukkig ook dichter bij het centrum dan ik zelf eigenlijk dacht, 5-10 minuutjes lopen! :D Dus taxi HOEFT niet, maar heb ik gister avond wel gedaan aangezien de rest met de taxi langs mij moest, dus kon ik mooi een stukje mee rijden! Ze zijn hier trouwens echt heel streng qua leeftijd, met mn nederlandse rijbewijs kwam ik er niet in in sommige clubs, dan MOEST ik een paspoort laten zien :S en hoe oud je ook bent, legitimatie is verplicht! zonder kom je er echt niet in! Alles is hier 18+ dus opzich geen probleem, maar ik denk dat ik maar een soort 18+ pas aan ga vragen hier, die heeft iedereen, anders moet ik mn paspoort mee gaan nemen..!
Ok, dat was mijn weekend :) vandaag geslapen tot half1, en daara rustig ontbeten, gedoucht, lekkere thee gedronken :D (lieve mams had een envelop vol met smaakjes thee gestuurd, want dat kennen ze hier niet, dank je wel mamsie!! :D ) en toen was t alweer 5uur en tijd om mn site een beetje bij te werken..!
De mensen hier zijn trouwens echt super vriendelijk!! Ik stond pas bij de bus halte, maar wist niet zo goed welke bus ik moest hebben, komt er een man naar me toe: You seem lost, can I help you? Ik stond er echt even van te kijken, want in Nederland is t zo van, als je verdwaald bent is dat jouw probleem, en anders vraag je t maar! Dan is het echt een uitzondering als iemand uit zichzelf komt helpen..!! En stond in de schoenmaker, om de sluiting van mn jas te laten maken, heb daar uiteindelijk 20minuten gestaan, gewoon een beetje staan babbelen terwijl mn jas allang klaar was! :D echt zo leuk! En, wat in het begin wel heel erg wennen was, iedereen vraagt hier uit beleefdheid hoe het met je gaat, dus als je bijvoorbeeld de telefoon op neemt, binnen komt bij een winkel, of bij de kassa staat, iedereen zegt eerst, how are you? en dan moet je nog antwoorden ook en vragen hoe het met hun gaat. Heel apart.. Ook als je je voor het eerst aan iemand voor stelt is t, hello, how are you? In het begin wist ik niet zo goed wat ik hier mee aanmoest.. uh, ja goed..? dankje? denk ik.. maar nu gaat t bijna automatisch, I'm fine thanks, and how are you? En dan mag je weer verder met waar je mee bezig was! hahaha Ook op het werk is het allemaal heel informeel! Als je iemand emailt, of opbelt spreek je diegene aan met hun voornaam. Ook het verschil tussen baas en werknemer is hier heel klein. Je weet dat je baas je baas is, maar er is geen verschil in status zegmaar.. Dat bevalt mij wel, al is het in t begin wel allemaal even wennen! Oh, en op werk moet iedereen half 9 beginnen. Dat betekend in Nederland, 8:15 binnen, zodat je half 9 ECHT kan beginnen met werken. Hier betekend het 9:45 aanwezig, ontbijt maken en beetje bijkletsen met collega's, en om 9:00-9:30 maar is beginnen! hahaha, ideaal aangezien ik standaard 5minuutjes te laat ben ;) Al moet ik zeggen dat ik hier altijd netjes om half9 aanwezig ben! En dan ben ik, samen met mn Nederlandse collega, als eerste binnen! hahaha! o o o, die gestresste nederlanders..! ;)
Wat hier een veel voorkomend straat beeld is, is mensen helemaal strak in pak, opweg naar kantoor met hun akte tasje, op sportschoenen.. whahaha! Mensen zijn hier heel erg bezig met fit zijn enzo, je ziet ook heel veel mensen die hier hardlopen op straat! In Nederland zie je dat ook wel, maar lang niet zo veel als hier! Maar toen ik dat tegen Inken zei, zei ze dat zij heel erg moest lachen om mensen strak in pak, met hoge hakken, op de fiets..! En ja, het is dat ik er aan gewent ben, maar eigenlijk is dat precies hetzelfde als kantoor pikkies op sportschoenen natuurlijk!
En wat ik nog wel het aaaaaller leukste vind aan Nieuw Zeeland, is dat ze hier van alles van chocola hebben :D chocolade taarten, brownies, muffins, koekjes..! En lekker..!!!!! Is nog geen dag voorbij gegaan dat ik geen muffins of brownies heb gegeten! ;) probeer in nederland maar is een lekkere chocolade taart te vinden..! Hier staan ze gewoon in de supermarkt! (erg verleidelijk..!) Die muffin tik moeten ze trouwens in Nederland ook maar is invoeren! Ze ontbijten hier met muffins, eten muffins als lunch, als tussendoortje, en ze zijn lekker..!! En je hebt ze echt in alle smaken!! Ook altijd leuk als er suppliers langs komen op kantoor om hun product te promoten, sommige nemen dan wel iets mee van muffins, of chocolade taart :D heeeerlijk!!
Hmm.. wat moest ik nog meer melden.. Mn duim doet het weer aardig, zal ook wat fotos van mn duim op mn site zetten zo.. Hij is nu bijna helemaal dicht, en kan er weer gewoon mee douchen enzo! moet er alleen nog wel voorzichtig mee doen, anders voelt t alsof ie weer open scheurt, dus heb er nog wel een plak dingetje omheen zodat ie goed op elkaar blijft en niet scheurt als ik iets met mn duim doe..
Oh!! en pappie en mammie hebben geboekt!!! :D op 25 december zijn ze hier, en 10januari vertrekken ze weer, en een weekje later vertrek ik zelf ook ;) Maar dat staat dus vast, echt super leuk!! :D Max en Aukje zijn ook bezig met een ticket, maar daar staat nog niks vast.. Ik hoop wel dat t gaat lukken!! :D Kan niet wachten om te laten zien waar ik inmiddels alweer een maand doorbreng!!
nou, volgende week weer een update!!
Liefs, Marion :)
23 September 2007 - 07:37
De Overdosesjes:
Ha nicht van ons leuk om je door je site heen te bladeren al een hoop met mooie ervaringen op gedaan en een stukje van het land gezien. Gisteren alles van pa en ma gehoord dus toch maar even zelf op je site gekeken dan heb je het uit je eigen hand.Voortaan maar appart vlees kopen zodat als je de piepers gaat jassen je duim kan laten zitten. Met zo,n drukke planning vliegen voor jou de weken voorbij daar en vooral als je het naar je zin hebt dan gaat het allemaal nog een stuk sneller. Maar voorlopig zit je er nog een paar maanden. met nog leuke vooruitzichten. Effe in de atlas gekeken maar je zit op een ander eiland als waar gerrit toen zak,is het daar ook zo schoon op straat gerrit stopte z,n peukje netjes in de vuilnisbak daar zo schoon was het er op straat hij zei je gaat dan automatisch meedoen om het zo netjes te houden.Nou meid succes daar en we blijven je site bijhouden erg leuk als je zo het thuisfront op de hoogte kan houden en een beetje heel jaloers maken. groetjes uit nieuwegein -
23 September 2007 - 09:40
Jacqs:
Zoooo meiske dat ziet er echt niet goed uit! Kijk je uit dat je geen stukjes Marion achterlaat in Verweggistan daar? ;)
Vond het super om je even op MSN gesproken te hebben, heb nu dus weinig te melden! Ik heb de hele zondag nog voor me, ik ga in het park zitten!
Mijn mamsje is trouwens net zo'n ster als de jouwe, die stuurt constant pakjes met stroopwafels, fotos, kleding en boeken! Lang leve bezorgde mammas, en wat gaaf dat je ouders langskomen!
Een hele dikke knuffel.
xx -
23 September 2007 - 17:26
Liz:
Je duim :O -
24 September 2007 - 09:18
Suus:
He mar!! Of moet ik je 'Esdee locatie Nieuw Zeeland' noemen voordat je weet welke Suus ik ben?? :D Ik zag je naam op msn, en ondanks dat we elkaar nooit meer spreken kon ik het niet laten om je site even te checken! Hoe is het met je?Supervet dat je helemaal daar zit! Je verhalen klinken echt tof. Hoewel ik me niet meer precies kan herinneren welke studie je nou doet..:S Met mij is iig alles goed! Ik studeer en zit op kamers in Leeuwarden, en m'n ouders en Sjoerd zijn naar Egypte geemigreerd.. Eigenlijk geen idee of je van dat alles al op de hoogte was?! Hahah, we hebben elkaar zolang niet gesproken! JAnuari kom je weer naar Nederland toch? Hopelijk spreken we elkaar dan wel weer eens :) een hele leuke tijd nog daar en doe je ouders de groetjes!
Kus, Suus -
24 September 2007 - 10:35
Melvin:
Die duim ziet er echt niet goed uit zeg... auwwwwwwww.
Ben je echt alweer een maand weg joh... Wat gaat de tijd hard!
Leuk dat je ouders komen... heb je iets om naar uit te kijken ( en je ouders ook natuurlijk )
Nou meissie, veel plezier weer deze week!!!
Kuske!!
24 September 2007 - 12:29
Claudia:
Dankjewel voor je lieve pakketje!:) kwam thuis van een harde dag werken en wat lag daar...een envelop met heel veel mooie postzegels en een handschrift dat maar van 1persoon kon zijn, Super, maakte me dag weer goed! kwam trouwens de dag na me verjaardag aan, dus goed getimed.vandaag ben ik vrij..dus ga maar us lekkr relaxen met jou moddermaksker. take care & party on! liefs -
25 September 2007 - 06:47
Venderbosjes:
Au die duim zal zeer gedaan hebben. En ga maar vast een mooie rondleiding uitzoeken, alle mooie plekjes die je Max wil laten zien. Want hij komt echt naar je toe hoor.
Jopie -
26 September 2007 - 14:39
Lulu:
Aaaaah Kiwi je bent in de chocolade-hemel beland! Wat gaaf zeg! :D
Gister (dinsdag) heb ik voor het eerst in m'n hele lulu leven bloed geprikt in het ziekenhuis! Ze willen namelijk onderzoeken wat ik precies heb, omdat ik zo vaak last heb van m'n buik. Volgende week woensdagochtend moet ik een scan maken in Sliedrecht, dus dat is weer een nieuwe ervaring in mijn medische lulu-leven. Ik heb nu dus een stoere blauwe/paarsige plek op m'n arm! Hihi..
HGLH KH.. -
26 September 2007 - 14:50
Klasyn:
Hey lief nichie, ik geniet weer elke keer van je verhalen, en zo lekker laaaaang...Daarom schaam ik me als ik even niets van me laat horen. Bij deze. Ik heb ontzettend moeten lachen om je verhalen op je werk....eerst rustig kletsen en ontbijten!!! voordat je om kwart over negen eens wat gaat doen. Echt super relaxt! Ik zie Patrick(mijn leidinggevende bij Cafebar) al zeggen ipv"dames, wees op tijd binnen, zodat je om half negen ingelogd! kan zijn", dames geef mij nog een zo'n lekker croissantje aan. Het idee alleen al.... Echt heel leuk om te horen hoe vriendelijk en lay-back ze daar zijn. Trouwens, lopen ze daar nu 2 jaar achter met de mode of niet? Ik kijk alweer uit naar je andere belevenissen. Knuf, Klasyn -
26 September 2007 - 15:33
Paps:
He mop.... niet midden in de nacht in je eentje terug lopen naar je studiootje he!!! -
27 September 2007 - 10:47
Enno:
Heeeey NHTV'er
Leuke foto's joh niet normaal word er helemaal jaloers van!!:P. hahaha. Maar k lees dat het helemaal te gek is daaro.
Leuke studio heb je dat vind je in Nederland niet zomaar.
Succes met je stage!! fijne tijd daar:D
Groetjes van Enno KUS